Skip to content Skip to footer

DALI staat voor Digital Addressable Lighting Interface. Een DALI verlichtingsnetwerk bestaat uit een controller en één of meerdere verlichtingscomponenten, bijvoorbeeld voorschakelapparaten, met een DALI interface.

De controller kan de verlichting monitoren en controleren doordat het DALI systeem data kan ontvangen en terugsturen. Het DALI protocol werkt met individueel geadresseerde componenten, die in groepen ingedeeld kunnen worden. Ieder verlichtingscomponent krijgt een uniek adres (nummer) toegewezen van 0 tot 63, waardoor er tot 64 componenten in een enkel systeem opgenomen kunnen worden.

Het DALI systeem is eenvoudig te beheren via speciale software. Met deze software kunnen via verschillende commando’s dimstanden, scenes en effecten worden bereikt.
In het DALI netwerk is één paar draden per component nodig om de data tussen de software en de componenten uit te wisselen. DALI is zeer betrouwbaar, omdat het ook bij veel elektrische ruis goed blijft werken.

DALI USB
Om het verlichtingssysteem met de computer te verbinden, heeft Tridonic een verloopstekker ontwikkeld. Zo is het zeer eenvoudig om de DALI componenten te adresseren, programmeren en parametriseren. De verloopstekker haalt zijn voeding voor een deel uit de DALI kabel en voor een deel uit de USB aansluiting.

DALI DSI Converter
Wanneer u DSI componenten wil opnemen in een DALI netwerk, heeft u de DALI DSI converter van Tridonic nodig. Deze converter zet het DALI signaal om in een DSI signaal en zorgt voor de adressering van het DSI componenten. Deze converter kan tot wel 5 DSI apparaten aansturen, op basis van één DALI invoersignaal.

× [wpf-filters id=1]