Skip to content Skip to footer

Besparing
LED-verlichting verbruikt aanzienlijk minder energie dan traditionele verlichting, is goed recyclebaar en heeft een lange levensduur. Door inzet van LED nemen zowel de energiekosten als ook het onderhoud substantieel af. Energiebesparing van 50-60% zijn mogelijk, en door de extra inzet van sensoren en Domotica zelfs hogere besparingen.

CO2
Heeft uw bedrijf veel verlichting en heeft uw bedrijf een CO2-doelstelling? Wantix LED heeft een groot netwerk van aangesloten groothandels en projectverlichters waarmee wij u kunnen ondersteunen bij het behalen van uw CO2-doelstelling en een juiste invulling van uw verlichtingsvraagstuk.

Ergonomie

Licht speelt in een gezond werk en leefklimaat een grote rol. De lichtsterkte heeft invloed op concentratie en productiviteit. Het juiste licht zorgt voor meer efficiëntie en minder fouten en verdient zichzelf ook hiermee terug. Wantix LED ondersteunt haar afnemers met het maken van lichtplannen. In het lichtplan kan het effect op de investering zichtbaar worden gemaakt wanneer gekozen wordt voor meer licht in een ruimte. De Lumen per Watt en het totale aantal lumen dat in het project geleverd wordt, zijn belangrijke aspecten voor zowel klant als de architect.

Kwaliteit van het licht
Veel licht knippert door gebruik van lage kwaliteit drivers. Bij het maken van een foto van het licht worden dan strepen zichtbaar. Mensen kunnen gevoelig zijn voor deze knippering en dat heeft een effect op vermoeidheid en prestaties. In LED-verlichting is de driver een bepalend onderdeel als het gaat om kosten en kwaliteit. Een hoogwaardige driver resulteert in een hoogwaardigere kwaliteit van het licht en een langere levensduur van de LED. Wantix LED levert een brede range van kwaliteitsdrivers voor verschillende toepassingen.

Levensduur LED lichtbron
Levensduur van LED wordt weergegeven in het lumenbehoud en het percentage LED’s dat stuk mag gaan na een bepaald aantal branduren. Beide zijn bepalend voor de prestatie en kwaliteit van het lichtarmatuur. Note: Nagenoeg alle Wantix LED producten hebben een L80B10 >36.000. DIt betekent feitelijk dat na 36.000 uur – dus > 4 jaar branduren (bij 24-uurs werking) – maximaal 10% van de LED’s minder dan 80% van de oorspronkelijke lichtsterkte heeft. Bij B20 in plaats van B10 presteren dus niet <10% maar <20% van LED’s minder dan de oorspronkelijke prestatie en is de licht prestatie op de werkplek lager.

Kleurgetrouwheid
Lichtbronnen hebben een CRI index. CRI index is een index die de getrouwheid van de kleuren weergeeft. In de praktijk lopen we in een kledingwinkel nog vaak naar een plek met daglicht om te zien wat de “echte” kleur van een kledingstuk is. Met de juiste verlichting is dit niet nodig. De combinatie van lichtkleur en CRI speelt hierbij een belangrijke rol. Des te hoger de CRI waarde des te meer het optimale pallet van de zon benaderd wordt en daarmee een natuurgetrouwe weergave van de kleuren.

     Voorbeeld CRI
× [wpf-filters id=1]