WhatsApp ons op 06 55 82 26 14
Alles op voorraad
Hoge kwaliteit
Advies op maat

Cart

SUBSIDIE VOOR BEDRIJVEN

Subsidie voor bedrijven in Overijssel

Bent u een MKB ondernemer in Overijssel én verbruikt u op jaarbasis niet meer dan 200.000kW stroom en/of 75.000m3 gas? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor € 2.500,- excl. BTW subsidie via de Provincie Overijssel!

U kunt 25% subsidie aanvragen voor de investering in energie besparende maatregelen (bv LED verlichting, ventilatie, warmteterugwinning-systeem, isolatie of een nieuwe CV ketel). Deze subsidie geldt alleen op de investering tussen de € 4.000,- en € 10.000,- excl. BTW. Daarnaast dient de investering terug te verdienen zijn binnen 5 jaar en de energiebesparende maatregelen hebben minimaal betrekking op de energiegebruikers die voor meer dan 40% van het energiegebruik verantwoordelijk zijn.


Werkwijze

Energiescan en subsidieaanvraag à € 750,- excl. BTW.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie bent u verplicht om een Energiescan uit te laten voeren. Uw locatie wordt hiermee uitgebreid onderzocht op energie besparende maatregelen (gas en elektriciteit) en hiervoor ontvangt u een gedegen rapportage. Hierin wordt uw locatie vergeleken met branchegenoten en worden de maatregelen uitgebreid weergegeven met investeringen, besparingen en terugverdientijden.

U kunt op basis van het rapport gaan investeren om de maatregelen door te voeren. Op basis van een aanvraagformulier, de facturen, de betalingsbewijzen en het energieonderzoek zal de subsidie aangevraagd worden bij de Provincie Overijssel. De subsidieregeling heet de “Geld Terug Aktie” en de actuele voorwaarden kunt u nalezen via de volgende link: (http://www.overijssel.nl/loket/subsidies/@E3d/energiebesparende/).

Indien de subsidie wordt toegekend ontvangt u € 200,- of € 400,- retour voor de kosten van de energiescan (zie onderstaande tabel).

 

Aanvraag EnergieInvesteringsAftrek (EIA)

Wij kunnen ook voor u een aanvraag verzorgen voor de EIA. Gemiddeld levert de EIA 10 tot 15% van de investering aan belastingvoordeel op!

Meer informatie (RVO)

LET OP! De factuur moet boven €2.500,- excl. bedragen. (installatie door een externe installatiebedrijf mag er in meegenomen worden)

 

Ten Brinke Advies

Ten Brinke Advies is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau dat als strategische partner slimme, praktische en specialistische oplossingen biedt. Wij zijn actueel, betrokken bij ontwikkelingen en uw vraagbaken; kortom wij willen ons steentje bijdragen in de kern van de bouw!

Ons dienstenpakket is zeer divers. Zo beschikt Ten Brinke Advies kennis over bouwkunde, brandveiligheid, bouwfysica en bouwregelgeving. Daarnaast adviseren wij u over installaties, constructies, onderhoud en beleid voor energie, duurzaamheid en beheer. Ten Brinke Advies stimuleert proactief werken om kennisintensieve zaken in beweging te brengen en te houden. Met een mooi portefeuille aan opdrachtgevers op zak beschikt Ten Brinke Advies over de juiste ingrediënten voor een betrouwbaar ingenieurs- en adviesbureau.

Voor vragen over kunt u contact opnemen met Arno ten Brinke via telefoonnummer 0572 – 37 05 44 of door een email te sturen naar info@tenbrinkeadvies.nl, wij staan u graag te woord. www.tenbrinkeadvies.nl 

 

 

Energiekosten
< €10.000,- /jaar  /  €200,-

Energiekosten
€10.000,- tot €30.000,- /jaar  /  €400,-

Energiekosten
> €30.000,- /jaar  /  €0,-